Return to Index
Proveri privatne poruke
Paralelni Svetovi

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Dosije X forum :: Naucna fantastika
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Sydney Bloom
I Want To Believe

Pridružio: 21 Okt 2005

PorukaPoslao: Ned Nov 06, 2005 3:08 pm    Naslov: Paralelni Svetovi Odgovoriti sa citatom
Naslov manje vise objasnjava svrhu ovog topika... Da li verujete u postojanje paralelnih svetova? Ako da, koja je vasa teorija?
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bata_MB
*The Truth* itself

Pridružio: 05 Okt 2005

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 2:23 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom
da postoji zivota jos negde u svemiru ,to bih mogao poverovati,ali paralelni
svetovi ...hmm...mislim da je to nemoguce.
moj odgovor je :Neverujem Wink
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora Yahoo Messenger
swarovski
sceptic

Pridružio: 12 Jan 2006

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 3:59 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom
Verujem da postoji neodređen broj uporednih univerzuma, pri čemu je svaki varijacija našeg tekućeg stanja i aktivnosti. Na primer, ja koji sam ovo pisao, u ovom svetu (S1), nekoilko puta sam prepravljao tekst ovog posta. Istovremeno, u uporednom svetu (S2) ceo post sam napisao iz cuga u naletu inspiracije. U pedesetšestom svetu (S56) komp mi je kreširo pa sam otišao na počinak. Ili, ti koji čitaš ovu rečenicu si je pročitao/la do kraja (S1). U uporednoj (S845) stvarnosti, na "ti koji čitaš" zazvonio ti je mobilni - tvom prijatelju su ukradena kola pa te zove da ga pokupiš na Plavom Mostu. I tako sve kolko oćete Wink

Ono što me zbunjuje je:

1) Koliko zapravo ima paralelnih svetova - najmanje dva, a najviše Question Možda ukupno tri, pedesetšest ili beskonačno?

2) Da li su razlike između svetova diskretne, tj. zanemarljive kao što sam naveo primer gore, ili ima drastičnih - recimo u svetu S1 ja završavam ovaj tekst, dok u S1568 mi u ulici Majke Jevrosime pada klavir na glavu, dok mi se u S40052 Isidora Bjelica materijalizuje naga, ovde u sobi, dok kucam Shocked

3) I klasično pitanje: može li doći do preklapanja dva ili više paralelnih svetova i samim tim spajanja različitih verzija našeg iskustva u njima? Na primer, ponekad imam utisak da sam živeo u Melburnu, radio kao veterinar, pri čemu je utisak toliko realan i ubedljiv iako je lažan. Da li to znači da ja zapravo JESAM bio i još uvek sam veterinar u Melburnu, ali u nekoj od uporednih stvarnosti koja se kao doživljaj slučajno "prelila" u ovu Confused

* razume se, koristim S1 kao oznaku za ovu realnost u kojoj pišem ovu rečenicu, iako može biti bilo koja S2, S5214, S99999, itd... Smile
Nazad na vrh
Bata_MB
*The Truth* itself

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 4:55 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom
ovo mi lici na SF film Jet Lija [jedini] gde ubica iz drugog paralelnog sveta
putuje iz jedan u drugi i tako ubija svoje dvojnike ,a pritoM se se snaga i sva energija onog ubijenog u drugom paralelnom svetu prenosi na njega i tako redom .
mislim da je ukupno bilo 127 paralelnih svetova .
na kraju je ostao samo taj iz drugog univerzuma i ovaj na zemlji ,obojica su bili veoma mocni posto se energija ubijenih delia na sve podjednako .
poenta je bila da ako ostane samo jedan u citavom univerzumu postace sam bog i zavladti citavim univerzumom
na kraju je doslo do obracuna te preostale dvojice stim sto je nas zemljanin ''naravno bio savestan i posten policajac''koji je morao da se suoci sa ovim nesavesnim gradjaninom iz drugog univerzuma ,a da ga pritom ne ubije
jer bi doslo do raspada svih paralelnih svetova i citavog univerzuma.
naravno nemilosrdna borba pocinje i ...THE END
ispricao sam sve ovo da bih vam rekao da ako postoje paralelni svetovi
,a nasi dvojnici nastradaju ili umru znaci njihova energija prelazi u nas ,tako da postajemo jaci i pametniji.
sto se mene tice izgleda da su svi moji dvojnici iz paralelnog sveta zivi
pa zato i lupam ove gluposti Laughing
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora Yahoo Messenger
ScullyCSI
I Want To Believe

Pridružio: 04 Okt 2005

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 11:34 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom
lol@Bata
zanimljivo....film sam gledala. hehe. a ne znam da li verujem ili ne. nisam o tome bas razmisljala...ustvari,ne mogu da kazem da verujem,jer nisam imala slicnih iskustava kao swarovski Wink
e,znate sta tu moze da pomogne? hipnoza! Smile pa,ko zna mozda se i setite nekog svog lika iz proslosti ili sadasnjosti iz nekog paralelnog sveta. ja bih definitivno volela da probam to (mislim da me neko hipnotise) Razz evo i ja sam pocela da lupam bice da i ove moji nikako da umru Wink Laughing
Dock_Holiday
waiting for 22.12.2012

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 11:35 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom
Ja vise ne znam sta da mislim. Nije da ne znam nista o ovome znam dosta info-a ali nemam obrazovano misljenje.
Ipak ima onaj ortak Benedikt on ima par dobrih knjiga o tome.

(\__/)
(='.'=)
(")_(") This is Bunny.Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Bata_MB
*The Truth* itself

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 3:37 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom
@ScullyCSI
za razliku od tebe ja nebih pristao na hipnozu,jer sta ako je tip koji me
hipnotise nastran Laughing
moglo bi tu svasta da se desi ,a da posle toga nemas pojma sta te snaslo Laughing Laughing Laughing
Nazad na vrh
ScullyCSI
I Want To Believe

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 3:50 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom
lol. e,vidis to mi nije palo na pamet Confused e,da,evo resenja i za taj problem: pa povedes nekog kome verujes (iz dva razloga: prvi je sigurnost Laughing a drugi - da ti moze opisati kako je bilo i sta si trabunjao-la) Cool i tako imas svedoke Wink
Bata_MB
*The Truth* itself

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 4:22 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom
eto vidis ,da te nisam upozorio moglo je svasta da ti se desi Laughing Laughing Laughing
ovako bi vec moglo ,ali ja ipak nebih pristao na hipnozu jer ko zna sta bih
sve istrabunjao Embarassed
Nazad na vrh
Sydney Bloom
I Want To Believe

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 6:39 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom
Ja ne bih pristala da me hipnotise bilo ko iz prostog razloga sto mislim da to moze ozbiljno da ti sjebe mozak ako se ne uradi strucno.

@swarovski: To je manje-vise i moje stanoviste po pitanju paralelnih svetova. Zato i ne verujem da ce putovanje kroz vreme ikada biti moguce (bar ne ono holivudsko). Plasticno receno, ako je vreme drvo koje se beskonacno grana u svakoj tacki svoje duzine, prakticno je nemoguce vratiti se u jednu tacku i pri tom nista ne izmeniti. Dakle, svako putovanje kroz vreme jednostavno stvara novu granu u vremenskom toku, tako da doticni putnik kupuje non-refundable one way ticket to a new dimension. A ko zna zasto je to dobro...
Nazad na vrh
ScullyCSI
I Want To Believe

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 7:26 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom
Slazem se Sydney u vesi hipnoze. a i imate zenaimljive teorije u vezi paralelnih svetova indeeed! @Bata: da,da...sta bih ja bez tebe Laughing Laughing
Sydney Bloom
I Want To Believe

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2006 7:28 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom
edit: greska u matrixu/double post
Nazad na vrh
bluegene
just another clone!

Pridružio: 10 Dec 2006

PorukaPoslao: Ned Dec 10, 2006 9:46 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom
paralelne svjetove potvrduju neke znanstvene teorije, tocnije teorije kvantne fizike.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora MSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Dosije X forum :: Naucna fantastika Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu